Luka Bloom is de belichaming van folk. De Ierse singer-songwriter is al actief sinds 1969, waarvan de eerste jaren onder zijn eigen naam Barry Moore. Hij heeft de unieke gave het dagelijks leven te vertalen naar de meest verleidelijke, pittige teksten en melodieën. Met zijn hoog technisch niveau creëert hij een geheel eigen sound in zijn gitaarspel.

Zijn meest recente album Refuge is een statement dat de pijnlijke waarheden in onze wereld laat zien. Thema’s als dakloosheid en klimaatverandering schuwt hij niet. Zijn stem en teksten zijn nog net zo scherp als 30 jaar geleden, al zijn de tijden veranderd.

Voor zijn album Refuge nam Luka Bloom een flink aantal nummers op. Het jaar voordat hij zijn album schreef, vond Bloom een pittig jaar voor de wereld. Volgens Bloom is de planeet al sinds midden 2016 een boze plek, waar mensen op verschillende manieren op reageren. Voor hem een aanleiding om zich terug te trekken en de stilte op te zoeken. De liedjes die uit zijn sabbatical zijn ontstaan, zijn een toevlucht geworden voor Bloom. Vandaar de naam Refuge, dat het rauwe, maar prachtige album goed omschrijft.

Luka Bloom heeft in de jaren tachtig een tijd in Groningen gewoond, wat het gelijknamige album In Groningen opleverde. De liefde voor Nederland stopte daar niet, in 2003 bracht Bloom een album met de titel Amsterdam uit. Met zijn nieuwe show komt hij naar Eindhoven, na al die jaren nog steeds in topvorm.

Zijn optreden vindt plaats op 18 april 2020 in de kleine zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven.