Naast de bekende namen die eerder al genoemd zijn, komen er nog meer namen naar Naked Song 2018. De line up is helemaal compleet met de aanstormende artiest van eigen bodem Pitou, die ook in Groot-Brittannië flink aan de weg timmert. Daarnaast de Brit Jono McCleery die onlangs zijn nieuwe soulvolle album “Sees of a Dandelion” uitbracht. Ook worden er een paar mooie rootsnamen toegevoegd aan het affiche: het trio Sheesham and Lotus & ‘Son, Wink Burcham met zijn rauwe en ontroerende stem en de tijdloze Americana en folk van Session Americana . Verder eren we lokale helden: David Henry van rockband Grim Tim doet een solo-set en Woody Veneman is er in de gedaante van een Human Jukebox. De kaartverkoop is in volle gang!

Pitou
Pas maar op, want de Amsterdamse Pitou kan je hart breken met haar melancholieke folkliedjes. De muziek van de in Amsterdam geboren muzikant wordt gekenmerkt door haar zeer onderscheidende stem, die iets weg heeft van Joni Mitchell. Haar liedjes zijn uniek en ze maakt gebruik van vocale harmonieën als instrument.
Lees en luister verder >>

Jono McCleery
De Brit Jono McCleery werd doof geboren en en begon pas op 5-jarige leeftijd met horen, maar is inmiddels uitgegroeid tot aanstormende singer-songwriter met tijdloze liedjes. Begin dit jaar verraste hij met zijn nieuwe album “Seeds of A Dandelion” met covers van artiesten waardoor hij geïnspireerd is. Ondanks dat het covers zijn, is het een album met een heel eigen, persoonlijke stijl. Live optreden dichtbij zijn publiek en een intieme sfeer creëren is wat hij het liefst doet en op Naked Song 2018 geeft hij een akoestisch solo-optreden.
Lees en luister verder >>

Sheesham and Lotus & Son
Dit bijzondere trio nodigt je uit om de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis in te duiken. Achter deze opmerkelijke naam gaat een apart trio schuil dat muzikaal diep geworteld is in de antieke sound van Mississippi folk blues, fiddle en jugband muziek en de New Orleans brassbands uit vervlogen tijden. Je zou niet denken dat dit trio, met hun ongebruikelijke instrumenten van onder andere viool, kazoo, banjo, sousafoon en franse hoorn, een hedendaagse groep uit Canada is. Sheesham Crow, Lotus Wright en Son Sanderson blazen stokoude en vergeten songs weer nieuw leven in.
Lees en luister verder >>

Wink Burcham
Wink Burcham verraste Naked Song festival in 2015 met zijn goudeerlijke liedjes uit vervlogen tijden. Dit wat 3voor12 erover zei: “ Burcham speelt geweldig rauwe, ietwat treurige folk die direct ontroert en veel indruk maakt.” […] “Hoogtepunt van de set is een nog niet uitgebracht nummer van Burcham waarin hij zoveel weemoed en gevoel weet te leggen dat het bijna lijkt alsof de nieuwe Johnny Cash is opgestaan.” Ad van Meurs was fan en nodigde hem al een paar keer uit voor zijn maandagavondconcertserie.
Lees en luister verder >>

Session Americana
Session Americana is een band afkomstig uit Boston en is naar eigen zeggen een rockband in een theekopje of een folk-band in een whiskyfles. Met haar tijdloze mix van americana, folk en rock n roll bestijgt het zeskoppige collectief al bijna vijftien jaar met veel plezier het podium. De getalenteerde muzikanten van Session Americana die bij Naked Song komen optreden zijn; Jefferson Hamer, Ry Cavanaugh, Billy Beard, Dinty Child, Jim Fitting en Jon Bistline.
Lees en luister verder >> 

David Henry
David Henry is ook bekend als zanger en gitarist van de Eindhovense alternatieve blues/rockband Grim Tim, die met hun vette sound menig podium hebben weggeblazen. Solo gooit hij het over een heel andere, meer intieme boeg. Hoewel zijn stem altijd die rockinvloeden blijft verraden. De singer-songwriter is sterk is geïnspireerd door (blues)rock van de jaren zeventig tot nu. Hij speelt zowel Grim Tim-liedjes als solowerk.
Lees en luister verder >>

Woody the Human Jukebox
Ja, je leest het goed: een levende jukebox! Creatieve geest Woody Veneman kent o zo vele liedjes uit zijn hoofd: van traditionals tot liedjes van nu, zeemans-, protest- en drinkliederen en natuurlijk zijn eigen songs. Zijn Human Jukebox werkt net als een echte jukebox: neem wat cash mee (€5) en jouw aangevraagde liedje wordt direct live door hemzelf gespeeld. Hij ontwierp zijn deels geautomatiseerde apparaat speciaal voor Wall Street Eindhoven en verhuist het nu speciaal voor deze gelegenheid naar Muziekgebouw Eindhoven, in grand-café/restaurant Meneer Frits om precies te zijn.
Lees en luister verder >> 

 

Volledige line up Naked Song 2018:
Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra / Tamino / Ad van Meurs tribute / Tom McRae / Sam Lee – Singing With Nightingales / Chelou / Fil Bo Riva / Christof van der Ven / Pitou / Jono McCleery / Session Americana / Sheesham, Lotus and ‘Son / Wink Burcham / David Henry / Woody The Human Jukebox