Naked Song 2018 brengt een aantal bekende namen in een bijzondere setting naar Muziekgebouw Eindhoven. Zo gaat Lisa Hannigan de samenwerking aan met kamerpoporkest The Colorist Orchestra, geeft Tom McRae een intiem solo-optreden en speelt Sam Lee live samen met nachtegalen. Daarnaast is er in de rijke Naked Song-traditie uiteraard veel aandacht voor aanstormende talenten zoals Tamino, Chelou, Fil Bo Riva en Christof van der Ven, acts die niet voor niets ook op Eurosonic en/of Noorderslag staan. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. Kaarten zijn hier in de verkoop verkrijgbaar.

Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra
Waarom Lisa Hannigan de perfecte match is voor een samenwerking met kamerpoporkest The Colorist Orchestra? Op haar derde album ‘At Swim’ (2016) werkte de Ierse zangeres met de herkenbare, warme fluisterstem samen met Aaron Dessner van The National. Dit zorgde voor een nieuwe muzikale richting: minder folky en met meer spannende, tot in de puntjes verzorgde arrangementen. Het Belgische orkest The Colorist Orchestra gaat live graag de uitdaging aan om Lisa’s liedjes in een nieuw jasje te steken.
Lees en luister verder >>

Tamino
Het moet gek lopen wil 2018 niet het jaar worden van de grote doorbraak van Tamino. De talentvolle, 20-jarige Vlaamse singer-songwriter heeft een indringende stem en maakt tijdloze en stoutmoedige liedjes vol overgave. Denk maar aan zijn meeslepende hits ‘Habibi’ en ‘Cigar’ van zijn debuut-EP.
Lees en luister verder >>

Tom McRae
De Britse singer-songwriter met fragiele stem en melancholische luisterliedjes geeft op Naked Song een intiem solo-optreden. Songs uit zijn gehele oeuvre komen aan bod én er is ruimte voor verzoeknummers vanuit het publiek. In september is zijn nieuwste album ‘Ah, The World! Oh, The World!’ uitgekomen en zoals de titel doet vermoeden neemt hij ons wederom mee in zijn diepste zielenroerselen.
Lees en luister verder >>

Sam Lee – Singing With Nightingales
Deze inventieve singer-songwriter heeft een speciale band met nachtegalen en creeërt zijn liedjes samen met deze vogels. In Engeland organiseerde hij speciale outdoor concerten en boswandelingen, live en in het wild begeleid door nachtegalen. Deze bijzondere en meditatieve ervaring brengt hij nu naar het comfort van Muziekgebouw Eindhoven.
Lees en luister verder >>

Chelou
De jonge Britse producer Chelou maakt vanuit zijn slaapkamer spannende folktronica en indiepopliedjes. Die klinken als een kruising tussen Beck, Bon Iver en Ry X. Zijn debuutalbum moet nog uitkomen, maar de verwachtingen zijn al hoog.
Lees en luister verder >>

Fil Bo Riva
Fil Bo Riva is de band rond de 24-jarige Filippo Bonamici, half Italiaans, half Iers en woonachtig in Berlijn, waar hij als artiest op straat de kunst van het harten beroeren ontwikkelde. Zijn dynamische liedjes – ergens tussen folk en soul – worden gedragen door zijn opvallende, rauwe stemgeluid.
Lees en luister verder >>

Christof van der Ven
Een wonderlijk verhaal over hoe een muzikale jongeman vanuit het Brabantse plaatsje Handel (bij Gemert) terecht kwam op grote podia van festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop. Christof begint 2018 goed met een optreden op het prestigieuze Noorderslag festival in Groningen en brengt dit voorjaar zijn debuutalbum uit.
Lees en luister verder >>