Douglas Firs is de band rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemont. Twee jaar na zijn in de Wilco Loft gemixte album “The Long Answer Is No” trekt Van Hellemont naar Canada. Hij heeft geen plan, enkel zijn gitaar en een klein opnametoestel. Het worden twee verlossende maanden, gevuld met lezen en schrijven. ‘s Avonds volgen succesvolle concertjes in een reeks bruine kroegen. New York ligt ook op die route.

Douglas Firs ontpopt zich als een knappe singer-songwriter. Met een mix van hartverscheurende melancholie, rauwe roots-rock en eerlijke bindteksten weet hij zijn publiek diep te raken. De nieuwe muziek gaat over een hele generatie die worstelt met alle mogelijkheden die haar worden aangereikt. Melancholische liefdesliedjes zoals Pretty Legs & Things to Do of Caroline uit de eerste albums worden nu aangevuld met vragen die Van Hellemont zich niet eerder stelde. How Can You Know?

Bevestigen deed hij vorig jaar al in de AB in Brussel, in een hele reeks clubs in België, op tour met Triggerfinger en K’s Choice door Duitsland en Nederland en tijdens een drukke festivalzomer. Na al die omzwervingen is het nu tijd om de nummers in een intieme, warme setting te spelen.

Zijn optreden vindt plaats op 13 april in Rozenknop Eindhoven. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven.